Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ!

Προς όλους τους αγαπητούς συμπολίτες,

Λίγα λόγια απλά και λιτά με ειλικρίνεια…

Το Κέντρο Φυσικοθεραπείας ”Physioskiathos” ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν μερικούς μήνες στο νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, αφού πρώτα είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του αποκλειστικά με κατ’οίκον επισκέψεις επί έναν χρόνο.

Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο Φυσικοθεραπευτής Γραββάνης Ι. Αθανάσιος, κάτοχος Πτυχίου ΤΕΙ, του Ανώτατου Ιδρύματος της χώρας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σύμφωνα λοιπόν με τους κανόνες λειτουργίας και πάντα με γνώμονα το κοινό καλόενημερώνουμε για τους στόχους της Physioskiathos.

Στόχοι:

  1. Ανάπτυξη της Επιστήμης της Φυσικοθεραπείας σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.(όπως σε πολλούς τομείς έτσι και στη φυσικοθεραπεία είμαστε αρκετά πίσω. Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε και αν είναι δυνατόν να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης(way of thinking). Θέλουμε να κατανοήσει ο κόσμος ότι φυσικοθεραπεία δεν είναι ένα μηχάνημα και τέλος. Δεν υπάρχει πανάκεια! Αν υπήρχε θαυματουργό μηχάνημα κανείς μας δεν θα είχε προβλήματα. Σίγουρα η τεχνολογία βοηθάει αρκετά. Το έργο της Physioskiathos είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω του λανθασμένου μοντέλου σκέψης και πράξης που υιοθετήθηκε τα προηγούμενα χρόνια στο νησί. Όμως, είμαστε διατεθιμμένοι να παλέψουμε για το καλό όλων και κυρίως για την ΥΓΕΙΑ…! Η ορθή σκέψη όλων σας θα μας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρειάζεται χρόνος και κόπος.
  2. Διόρθωση του εκάστοτε προβλήματος και βελτίωση της ποιότητας ζωής του κάθε ατόμου. (ο καθένας μας αντιμετωπίζει κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα. Σκοπός μας είναι η διαχείριση του πόνου, η διόρθωση των λανθασμένων προτύπων στάσης και βάδισης και η καλύτερη ποιότητα ζωής.
  3. Σύγχρονη Φυσικοθεραπεία.{Σύγχρονος φυσικοθεραπευτικός εξοπλισμός και χρήση εξειδικευμένων τεχνικών και χειρισμών(manual therapy κλπ). Συνεχής και ενδελεχής ενημέρωση και εκπαίδευση στις νέες τεχνικές. Εξέλιξη και διεύρυνση γνώσεων. Σκοπός μας πάντα το κοινό καλό!!! Φυσικά να τονίσουμε ότι η συνεργασία θεραπευτή-θεραπευόμενου είναι πολύ σημαντική. Όλα αυτά λοιπόν, μαζί με την εκπόνηση επαγγελματικού και σωστού προγράμματος φυσικοθεραπείας από το φυσικοθεραπευτή καθώς και ορθή εκτέλεση αυτού από το θεραπευόμενο, μπορούν να οδηγήσουν σε θεαματικά αποτελέσματα!}

Εκ της Διευθύνσεως