ΛΕΜΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖ

Η λεμφική μάλαξη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά από την καταπολέμηση του λεμφοιδήματος το οποίο εμφανίζεται μετά από ακτινοβολία (μαστεκτομή στις γυναίκες), μέχρι και την απομάκρυνση της κυτταρίτιδος.

 

ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ: το λεμφοίδημα είναι αυξημένο πρήξιμο στο άνω άκρο ή και στα κάτω άκρα κυρίως μετά από καρκίνο του μαστού που υποβλήθηκε σε ακτινοθεραπεία.
Η λεμφική μάλαξη προστίθενται στις ειδικές τεχνικές περίδεσης και το σύστημα ολοκληρωμένης πρεσσοθεραπείας που εφαρμόζονται στην περίπτωση αυτή.

 

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό. Εμφανίζεται συνήθως στους γλουτούς, στο στομάχι και τη κοιλιά και οφείλεται στην κακή αιμάτωση και διόγκωση των λιποκυψελών στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος. Έτσι, ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού.Το λεμφικό μασάζ με τη βοήθεια αιθέριων ελαιών, όταν γίνεται συστηματικά, δηλαδή 2-3 φορές την εβδομάδα, συμβάλλει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας όσο και στην πρόληψης της.
Ιδιαίτερα το λεμφικό μασάζ που γίνεται με τα χέρια, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, χάρη στην οποία διασπάται ο λιπώδης ιστός και διευκολύνει την αποβολή τοξινών.