ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Η 25η Οκτωβρίου έχει μια πολύ ιδιαίτερη σημασία αφού έχει χαρακτηριστεί ώς η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ!

Τη σημερινή εποχή αρκετές γυναίκες πάσχουν από την ασθένεια του καρκίνου στους μαστούς.

Άλλες το αντιμετωπίζουν με περίσσειο θάρρος και χαμόγελο και άλλες -δυστυχώς- υποχρεώνονται σε κοινωνικοψυχικό “αποκλεισμό”.

Όπως και να χει, οι συνέπειες της ασθένειας είναι αναπόφευφκτες, είτε μικρές είτε μεγάλες.

• Θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν κατηγορίες-στάδια καθώς και προδιαθεσικοί παράγοντες εξέλιξης της νόσου. Έτσι, άλλες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με μεγάλη επιτυχία και έγκαιρα και άλλες χρίζουν ιδιαίτερης προσπάθειας για την θεραπεία τους.

▪︎ Ο πιο συχνός τρόπος ιατρικής αντιμετώπισης είναι οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοβολίες.

▪︎ Οι γυναίκες που πάσχουν χρειάζονται μια λεπτή και ιδιαίτερα προσεκτική διαχείριση από το οικογενειακό και κοινωνικό τους περίγυρο.

? Τί μπορούμε να κάνουμε λοιπόν?

☆ Καταρχήν, να είμαστε ευαίσθητοι και να συμπεριφερόμαστε σωστά απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, σεβόμενοι την κατάστασή τους. Επίσης, καλό θα ήταν να μην φερόμαστε σα να είναι ανίκανοι γιατί πολύ απλά δεν ισχύει. Μπορεί να υποβάλλονται σε δύσκολη σωματική θεραπεία αλλά με ψυχική υποστήριξη μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα.

• Θα πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα τη μεγάλη σημασία της ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ στα άτομα με καρκίνο του μαστού. Η Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση των ατόμων αυτών μέσω της σωστής άσκησης αποτελεί μια σημαντική υποστηρικτική διαδικασία που πρέπει να ενισχύεται.

* Ένας πολύ καλός και κατάλληλος δρόμος είναι να ζητήσουμε τη βοήθεια των ειδικών. Τετοιοι άνθρωποι που έχουν σπουδάσει κάποιο αντικείμενο και έχουν συναναστραφεί με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες και ιδιοσυγκρασίες είναι σε θέση να βοηθήσουν και να στηρίξουν πολύ τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Οι ειδικότητες στις οποίες μπορούμε να απευθυνθούμε είναι ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ, ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, ο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ. 

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ

~~~~~~~~~~

Μετά απο αφαίρεση λεμφαδένων, είναι ανάγκη για ΕΙΔΙΚΗ διαχείριση του λεμφικού συστήματος.

Αν συνυπάρχει λεμφοίδημα δηλαδή πρήξιμο στο άνω άκρο, τότε η προσέγγιση με φυσικοθεραπεία για τη διευκόλυνση απομάκρυνσής του αποτελεί μονόδρομο.

Η χρήση φαρμάκων πολλες φορες δεν αποδίδει και γι αυτό ο ιατρός παραπέμπει άμεσα σε ΛΕΜΦΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ !

Έτσι, μπορείτε να ακολουθήσετε έναν επιστήμονα της υγείας και μέσα από τη θεραπεία να πετύχετε βελτίωση της σωματικής και ψυχικής σας υγείας !

☆ Στο Κέντρο μας έχουμε τη δυνατότητα να σας βοηθήσουμε και να σας στηρίξουμε με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο, τόσο με χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, όσο και με ειδικές γνώσεις χειροθεραπείας και λεμφικής μάλαξης. 

☆ Τέλος, μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε προς ειδικούς συνεργάτες επιστημονικού προσωπικού που προαναφέραμε παραπάνω και μάλιστα με δυνατότητα διαδυκτιακής σύνδεσης.

Του Αθανάσιου Γραββάνη